Traumatológia debrecen


traumatológia debrecen

Az osztály folyamatos felvételes ügyeletet biztosít Debrecen, Hajdú-Bihar megye ezer lakosa és az Észak-alföldi régió számára, de egyes speciális sérülések, beavatkozások esetében távolabbról, sőt a határon túlról is fogad betegeket. A Traumatológia debrecen Osztály és járóbeteg szakrendelés évente több mint százezer beteget lát el, akik közül ezer kerül műtétre, az ambuláns műtétek száma pedig meghaladja a 10 ezret.

A műtéti traumatológia debrecen konzíliárusok bevonásával felöleli a teljes baleset sebészeti ellátást.

traumatológia debrecen

Műtétet követően az osztályon szakképzett gyógytornászok végzik a komplex fizioterápiát és gyógytornát. Emellett tervezett ortopédiai, idegsebészeti beavatkozásokat is végzünk: csípő- térd- és vállízületi protetika, arthroscopia térd, vállkeresztszalagpótlás, habituális vállficamok, rotátorköpeny sérülések ellátása, könyökízületi és egyéb korrekciós műtétek mellett a gerinc traumás és degeneratív elváltozásainak operatív kezelése.

traumatológia debrecen

Az osztály kéz- és mikrosebészeti műtéteket is széles körben végez. A fekvőbetegek ellátása aktív ágyon négy általános traumatológiai részlegen forgó rendszerben történik.

traumatológia debrecen

A felvételes ügyelet után az európai munkaidő norma betartása végett pihenőnap következik. Ezt követően a ciklus harmadik napján a részleg kontrollvizsgálaton fogadja a betegeket, majd a negyedik napon végzi a tervezhető műtéteket.

Zavartalanul folytatódik a traumatológiai betegellátás és a szakmai munka Debrecenben

A Sürgősségi Betegellátó Osztály területén működő traumatológiai állomáson elkülönül az akut sérültellátás. A betegek ellenőrzését építészetileg elkülönült Rendelőkben, utókezelőkben végezzük.

traumatológia debrecen

Ezen kívül a Kórház Bethlen utcai telephelyén az ortopéd szakrendelésben is részt vesznek az osztály dolgozói.